امروزه بارکدخوان ها یکی از تجهیزات مهم کسب و کار محسوب می شوند ، زیرا کنترل موجودی و انبار و درج اطلاعات محصولات فروخته شده با یک سیستم بارکد و بارکدخوان بسیار آسان و دقیق می باشد.اما مانند بسیاری تجهیزات دیگر برای خرید بارکدخوان مناسب نیازمند اطلاعات و شناخت تخصصی می باشد. که در ادامه به توضیح و شرح آن می پردازیم.
بارکد و بارکدخوان چیست؟
بارکد یعنی کد میله ای و رمزینه که نوعی نمایش تصویری اطلاعات بر روی سطوح می باشد که این اطلاعات توسط ماشین (بارکدخوان) بازخوانی می شود. بارکدهای اولیه در قالب عرض و فاصله موازی چاپ شده ، ذخیره می کردند . به صورت یک دسته از خطوط مستقیم موازی دیده م یشدند اما امروزه بارکدها ممکن است به شکل دو بعدی ، یک دسته نقطه ، یک دسته دایره هم مرکز و یا به صورت مخفی شده در تصاویر نیز ظاهر شوند.که توسط یک پویشگر نوری که بارکدخوان نام دارد بازخوانی می شوند. بارکدخوان ها در محیط های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند ، تنوع زیادی در مدلهای آنها وجود دارد. در شکل و نوع ارتباط و موتور اسکن اختلاف دارند و هر کدام برای کاربرد و محیط خاص ساخته شده اند.و همچنین نام دیگر آن بارکداسکنر می باشد.
چهار نوع منبع نورانی در بارکدخوان ها وجود دارند که عبارتند از : لیزری ، ایمیجر (IMAGER ) یاخطی ، چند پرتوری لیزری و تصویری دو بعدی
1-بارکدخوان های لیزری
معروف ترین و پر فروش ترین نوع بارکدخوان ها، بارکدخوان های لیزری هستند. برای تشخیص فاصله بین میله های بارکدی از لیزر استفاده می کنند . برای مواردی که دقت اسکن و سهولت کاربرد برای اسکن نیاز است عملکرد مناسبی دارند . برای محیط های نورانی و یا برکدهایی که در فاصله بیش از 30 سانتی قرار دارند نیز مناسبند. بارکدخوان های لیزری تنها بارکدخوان های خطی یا یک بعدی را اسکن می کنند و در هر محیطی می توان از آن ها استفاده کرد بخصوص در فروشگاهها و خرده فروشی ها که جهت سیستم های فروشگاهی استفاده می شوند.
2-بارکدخوان های imager خطی
بارکدخوان های linear imager درست مانند بارکدخوان های لیزری فقط بارکدهای تک بعدی را اسکن می کنند با این تفاوت که از لیزر برای خواندن بارکد استفاده نمی کنند همانگونه که از اسم ان پیداست از تصویر بارکد برای جمع اوری و اسکن آن بهره می برند این بارکدخوان ها به دلیل آنکه قطعه متحرکی ندارند از مقاومت بیشتری نسبت به بارکدخوان های لیزری برخوردار هستند . این نوع بارکدخوان ها برای بارکدهایی که به هر دلیلی مخدوش شده باشند و یا زیر سلفون یا نایلون قرار داشته باشند بسیار مناسبند.
3-بارکدخوان های چند پرتوه
این بارکدخوان ها از چند خط اسکن برای خواندن بارکد استفاده می نمایند که باعث می شود مشکلی در خواندن بارکد به وجود نیاید. این اسکنرها بیش از 100 خط اسکن دارند که سرعت اسکن را بالا می برد که فارغ از نحوه قرارگیری بارکد است و عملا یکی از خطوط بارکد را اسکن می نمایند . بارکد خوان چند پرتوه بیشتر در فروشگاههای بزرگ استفاده می شود که سرعت اسکن و قابلیت نصب اسان آنها در ایستگاه های چکینگ پاسخگوی مناسبی برای نیازهای این حوزه کاری به شمار میرود.
4-بارکد خوان دو بعدی
بارکد دو بعدی برای در برگرفتن اطلاعات زیاد مورد استفاده قرار میگیر . بدیهی است که این بارکدها نیاز به بارکدخوان های مخصوص به خود دارند . تنها روش برای اسکن این بارکدها استفاده از بارکدخوان دو بعدی است . این بارکدخوان ها مانند بارکدخوان های ایمیجر با عکس گرفتن از بارکد اطلاعات آن را رمزگشایی می کنند . با این تفاوت که ناحیه بیشتری را کپچر می کنند و به همین دلیل بارکدخوان های دو بعدی قادر به خواندن بارکدهای دوبعدی و تک بعدی در هر جهتی هستند.
این بارکد اسکنرها از تصویر یا امضا عکس می گیرند و بهترین روش برای کسب و کار سازمانها هستند . در هر محیطی قابل استفاده هستند اما به علت توانایی بالا و سرعت زیاد بیشتر در خطوط تولیدی و صنعتی و انبارها کاربرد دارند.
تمامی بارکداسکنرهایی که در مورد آنها صحبت کردیم اشکال مختلفی دارند یعنی غیر از منبع نوری که چهار دسته بوده است . از لحاظ ظاهری نیز به چهار دسته تقسیم می شوند که شامل : بارکدخوان قلمی ، بارکدخوان دستی ، بارکدخوان ثابت و بارکدخوان رومیزی می باشند
1- بارکدخوان قلمی یا ( pen/wand )
بارکد اسکنر قلمی شبیه به یک قلم است که در دست گرفته می شود و با تماس با بارکد و حرکت دادن سریع آن بارکد را اسکن می کند. این نوع بارکد خوان ها به دلیل دسوار بودن استفاده از آنها استفاده زیادی ندارند اما نمی توان از توان بالای آنها در خواندن بارکدهای کوچک و زیادی که در کنار هم قرار گرفته اند چشم پوشی کرد.
2-بارکدخوان دستی (hand held )
بارکد اسکنر دستی یا هند هلد پر استفاده ترین بارکدخوان می باشد . این مدل بارکدخوان پرکاربردترین در اغلب حوزه ها می باشد از فروشگاهها تا محیط های اداری ، انبار ، کارخانجات صنعتی . سهولت استفاده و نگهداری این مدل بارکدخوان یکی از دلایل محبوب بودن ان است در برخی موارد دارای پایه نیز می باشد که میتواند بصورت رومیزی و دستی استفاده شود.
3- بارکدخوان ثابت
بارکد اسکنر ثابت برای قرار گرفتن در ماشین ها یا دستگاههای مخصوص مثل کیوسک ها و یا کنار نوار نقاله تعبیه شده اند و تفاوت بزرگ آن ها با سایر بارکخوان ها همین است . این بارکدخوان دکمه خاصی برای اسکن بارکد ندارد و بیشتر اوقات روشن است . فعال سازی این بارکداسکنر توسط سنوسرهای خارجی یا میکرو کنترل انجام می شود
4- بارکدخوان رومیزی
بارکداسکنر رومیزی نوعی بارکدخوان است که در پیشخوان مغازه ها یا روی میز قرار دارد و نیازی به در دست گرفتن آنها نیست ، همچنین این بارکدخوان ها برای خواندن بارکد نیازی به فشردن دکمه خاصی ندارند و با استفاده از ساطع کردن چند اشعه لیزر به صورت همزمان محدوده ای را پوشش می دهند و حتی با چرخش بارکد مشکلی در خواندن ان ایجاد نمی شود. اسکنرهای رومیزی در خرده فروشی ها استفاده زیادی دارند چرا که تنها با قرار دادن کالا جلوی آنها بارکد آن به سرعت و با سادگی اسکن می شود.
و اینکه بارکدخوان ها در دو نوع بی سیم و با سیم ارائه می شوند و همچنین برای انتقال اطلاعات نیاز هست که به نرم افزار های مربوطه کامپیتر متصل باشند و گاهی هم بسته به شرایط ممکن است در محیط ار سیستم کامپیوتر فاصله داشته باشد که نوع بی سیم ان کاربرد خواهد داشت و همپنین با وای فای یا بلوتوث کار می کنند و اطلاعات را ارسال می کنند حتی نوع آفلاین ان نیز موجود است که اطلاعات را جمع آوری می کند و سپس به کامپیتور متصل می شود و اطلاعات را منتقل می کند. بسته به محیط بارکدخوان تهیه کنید در فروشگاهها که همه نوع ان قابل استفاده است ولی در محیط دارای گرد و غبار توجه کنید از نوع مقاوم در برابر گرد و غبار تهیه کنید
در اخر اگر برای خرید بارکدخوان نیاز به مشاوره داشتید کارشناسان فروش و فنی ما در طول ساعت اداری آماده مشاوره به شما هستند.